contact@kade14.be +32 3 295 54 65
Offerte
Offerte
bmw

EVENEMENTENHAL IN UNIEK GEBOUW

Evenementenhal ‘KADE14’ is gehuisvest in ‘De Shop’, een historisch gebouw dat ondertussen deel uitmaakt van het Vlaamse en stedelijke erfgoed. Immers, het gebouw deed vroeger dienst als aanwervingsbureau voor havenarbeiders. Het pand werd gebouwd in de periode 1960-63 en verving het voormalige aanwervingsbureau dat dateerde van 1937. Het gebouw werd ontworpen door de diensten van Stad Antwerpen in een voor die tijd markante vormgeving.

Offerte aanvragen

AANWERVINGSBUREAU

In de periode dat dit historische pand dienst deed als aanwervingsbureau werd dagelijks de deur platgelopen door ontelbare scheepsherstellers. Weet dat de Antwerpse havenarbeider tot op vandaag geen vast contract heeft. Om zich te verzekeren van werk moest de ‘hersteller’ zich dagelijks fysiek aanbieden in het aanwervingslokaal. Afhankelijk van het aanbod van die dag werden de nodige werklui geselecteerd uit de aanwezige groep havenarbeiders.

HISTORISCH ERFGOED

Sinds 2001 behoort dit historische ‘Bureau voor Havenwerklieden’ tot het beschermde Vlaamse erfgoed, werd het herdoopt tot ‘De Shop’ en kreeg het in 2014 een nieuwe bestemming als evenementenhal met horeca en kantoren. Het pand werd dan ook gerestaureerd met respect voor het verleden, waarbij alle nodige voorzieningen werden getroffen om als polyvalente eventlocatie te kunnen functioneren. Slechts twee belangrijke bouwkundige ingrepen werden uitgevoerd, met name een koepelopening met onderliggende vide zodat het zonlicht in het kopgebouw kan stralen en een zwevend plateau in de grote zaal waarbij de grootsheid van de ruimte wordt geoptimaliseerd.

Offerte aanvragen

Onze voordelen

Top Notch Technologie voor een geslaagd event!

KADE14 biedt u een moduleerbare ‘Black Box’ die u helemaal naar wens kan aankleden. De nieuwste technologie staat borg voor een geslaagd event.

Goed bereikbare locatie op trendy “Eilandje’!

KADE14 is de evenementenhal van ‘De Shop’, een historisch pand dat deel uitmaakt van het Vlaamse erfgoed. Deze eventlocatie is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer, maar tevens met de auto. Geen parkeerproblemen trouwens, want er is ruime parkeergelegenheid op wandelafstand van deze iconische setting.

Ervaren eventteam ontzorgt!

Met het ervaren evenemententeam van JETSET EVENTS – de groep die tevens borg staat voor de successen van DOCK 3 – heeft KADE14 een toegewijde crew in huis om al uw evenementen succesvol te begeleiden van begin tot einde. Ons team neemt u dan ook graag alle zorgen uit handen zodat u volledig op uw gasten kan focussen.